Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın anında insanoğluın esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile bile bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birçok gestaltda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere yekta yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate kızılınarak lazım sayıda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da oda önünde bulundurularak standartlara uygun biçimde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da binalması gerekmektedir.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık strüktürlıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden daha lüks olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının yangın kapısı kendiliğinden kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi alır. Bu önlem kapının kesifı disiplinya kapanmasını sağlamaktır.

Tenha kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması olası yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem dercetmek en önemli tedbirlerin başında gelir.

kaynağı değkonutir]

İşaretlendirmeler: Evgin durumlarda kullanılması gereken bapların tamamı kâraretlenmelidir. Üzerinde “acil çıkış” makalesı kâin kapılarda fosforlu ya da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Mesela önüne taçıcı molekül yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu risk sıfır engelın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stat ve hastane gibi” aynı anda ihtimal onlarca Yangın Kapısı kişinin kapıdan aşmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı baplar henüz yaygın kullanılır.

üste Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak arama edilmesi ve aksiyonlevsel yapısının korunması da yaşamsal önem taşır.

 60dk ve 120dk üzere averaj dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller Yangın Çıkış Kapısı tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri karşı vukuf alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çtuzakışmasına imkân sağlar. Yangın bapları ekseriya otomatik olarak kapanan ve ürkü barı kadar acil durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve fiilaretler kullanılır.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları hudayinabit otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Report this wiki page